Masterclass High Key fotografie geinspireerd door Sara Moon

Masterclass High Key geïnspireerd door Sara Moon

Ontdek de betoverende wereld van high-key portretfotografie in deze exclusieve masterclass, geïnspireerd door de iconische stijl van Sara Moon. Sara Moon, het pseudoniem van de getalenteerde kunstenaar Bijan Djamalzadeh, staat bekend om zijn dromerige, etherische portretten met zachte kleuren, delicate details en subtiele emoties. Zijn werk wordt gekenmerkt door minimalistische witte achtergronden en verbluffende high-key belichting, die elk beeld een bijna surrealistische schoonheid geven.

In deze masterclass leer je hoe je deze unieke stijl kunt toepassen op je eigen fotografie. Je krijgt inzicht in de technieken van high-key belichting, compositie en styling om een tijdloze en verfijnde esthetiek te creëren, net zoals in de werken van Sara Moon. Of je nu een ervaren fotograaf bent of net begint, deze masterclass biedt je de vaardigheden en inspiratie om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

Dit ga je doen:
Tijdens deze workshop ga je hands-on aan de slag met het creëren van portretten in de kenmerkende stijl van Sara Moon. Je leert hoe je high-key belichting toepast om een zachte, etherische uitstraling te bereiken en werkt met minimalistische achtergronden. Je krijgt inzicht in het stylen en positioneren van je model om een dromerig effect te creëren. De workshop combineert technische uitleg met creatieve opdrachten, zodat je direct kunt oefenen en verfijnen.

Wat ga je leren?
Hoe je high-key belichtingstechnieken inzet om lichte, zachte portretten te maken.
De kunst van minimalistische composities en hoe je een model in scène zet tegen een eenvoudige achtergrond.
De subtiele balans tussen licht en schaduw om een etherische sfeer te creëren.
Inspiratie opdoen uit het werk van Sara Moon en deze stijl vertalen naar je eigen fotografie.
Post-productie technieken die het dromerige en verfijnde karakter van je foto’s versterken.

Voor wie is deze workshop geschikt?
Deze workshop is geschikt voor licht gevorderde fotografen die hun kennis van portretfotografie willen verdiepen. Heb je een passie voor esthetiek, licht en compositie? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de technieken die deze unieke stijl mogelijk maken? Dan is deze masterclass voor jou!
Basiskennis van photoshop is vereist, maar de workshop is zo opgebouwd dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen.

Wat neem je mee?
Neem je LAPTOP met photoshop erop geïnstalleerd mee. Je neemt je spiegelreflex- os systeemcamera mee, met een korte telezoomlens tot maximaal 200mm, minimaal 2 opgeladen accu’s, geheugenkaart(en), afstandsbediening en een statief. Heb je geen laptop en of geen photoshop? dan kan je mogelijk op 1 van onze computers werken. Neem dan even vooraf contact op met ccc.fotounie.

Wat is inbegrepen?
Wij verzorgen de lunch en het avondeten, dus je hebt gedurende de dag altijd een volle maag. Tussendoor is er drinken aanwezig.